Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

26 Şubat 2008 Salı

Küçük Bir İstatistik


Yan taraftaki grafik, ülkelerin nanoteknoloji ile ilgili yazdığı makalelerin sayısını gösteriyor.
Ne yazık ki Türkiye ilk onda bile değil.
Türkiye'miz 25. sırada. Ümidimiz bu sıralamada üstlerde yer almak.

Amacımız nanoteknolojiyi herkese duyurmak olmalı, çünkü ileride nanoteknoloji yapamayan milletlerin işi zor olacak gibi. Nanoteknoloji çok zevkli bir konu olduğu için, çocuklara bile bazı nanoteknolojik bilgiler anlatılabilir. MEB ders kitaplarına nanoteknoloji ile ilgili daha fazla bilgi koymalıdır. Üniversitelerde sınıf öğretmenlerine nanoteknoloji temel bilgileri verilmedir, yoksa ders kitabında nanoteknoloji ile ilgili konular olsa bile öğretmenler bir şey bilmediği için anlatamayacaklardır. Daha fazla kişinin nanoteknoloji ile tanışması ülkemizin yararına olacaktır.

İleride ürünler nanoteknolojik yöntemlerde yapıldığında, işçiler bile nanoteknoloji ile içi içe olacaklar, onlara da nanoteknoloji anlatılmalı. Nanoteknoloji hayatımızın her yerinde olacak.

Türkiye cep telefonu üretemediği için, yılda milyarlarca doları dışarıya gidiyor. Ama, zamanında daha cep telefonları yaygınlaşmadan önce, araştırma safhasında iken cep telefonu üretilmeye çalışılsaydı böyle olmazdı.

Şimdi de aynı durum söz konusu, hem de daha vahim. Nanoteknolojik ürünler, aletler şimdi ihraç ettiğimiz aletlerden, malzemeler kat ve kat pahalıya satılacak.

Haydi, nanoteknoloji öğrenmeye!

 

Yukarı