Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

21 Mayıs 2008 Çarşamba

2008 GEBİP Ödüllerinin İkisi Nanoteknolojiye Verildi

GEBİP, TÜBA tarafından 37 yaşını aşmamış Türkiye'de en az 6 aydır çalışan bilim adamlarına verilen bir ödül. Bilim'in "oscarı" olarak da adlandılıyor. [Bir ödüle X'in oscarı deyince değeri artıyor galiba :)]

Bu sene ödül verilen bilim adamlarının ikisi nanoteknoloji alanında çalışıyor. Biri Doç. Dr. Kaan Güven, diğeri Doç. Dr. Seydi Doğan.

Kaan Güven Bilkent Üniversitesi'nde Fizik için Sayısal Metodlar ve Kuantum Mekaniği Laboratuvarı derslerini veriyor. Kişisel web sayfasında pek bilgi olmadığı için, kendisi hakkında daha fazla bilgi bulamadım.

Seydi Doğan
ise veri depolama araçlarının kapasitesini arttıran çalışması sayesinde bu ödülü kazandı.

Tüm kazananların listesini görmek için tıklayın.

2008 GEBİP ödülünü alanlar arasında Doç. Dr. Serkant Ali Çetin de var. Serkant Ali Çetin İstanbul-Isparta seferi yapan Atlasjet Havayollarına ait uçağa ailevi problemlerinden dolayı binememiş. Kader işte.

Hatırlarsanız, o uçak kazasında 3 tane değerli bilim adamımızı kaybetmiştik: Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan. Bilim adamlarımız Türk Hızlandırıcı Merkezinin Teknik Tasarım ve Test Laboratuvarları konusu üzerine çalışıyordu. Kendilerini anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum. Ödül kazanan bilim adamlarımızı ise tebrik ediyorum, gelecek çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Kaynak: 1 , 2

 

Yukarı