Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

26 Mayıs 2008 Pazartesi

İğnesiz Akupunktur!


Toronto'da kurulmuş Sig-Na Health Care Inc. adlı şirket Haziran 2006'dan beri "İğnesiz Akupunkturlu Sağlık Çipi" adlı bir ürün satıyor. Patentli nanometre teknolojili silikon taşı kronik ağrıları ve hastalıkları geçiriyor.(muş)

Şirketin sitesinden edindiğimiz bilgilere göre taşlar şu özelliklere sahip:
1- Güvenli
2- Tedaviyi kendiniz yapabiliyorsunuz
3- Verimli
4- Kolay, kullanmayı öğrenmek çok kolay
5- Diğer tedavi çeşitlerine göre ucuz. (acaba?)
6- Yan tesiri yok. Elektrik, manyetizma ve radyasyon kullanılmıyor.

Ürünün fiyatı aslında o kadar da ucuz değil. Tek taş 170$ , 5'lileri 700$, 10'luları 1300$. Bunlara kargo fiyatları dahil değil. Ürünü 30 denemeyip beğenmezseniz iade ediyorsunuz [iade ettikleri para gerçek fiyattan 50$ az]

Yaklaşık 10 yıl önce Dr. Zhilong Xu, geleneksel akupunkturcu, iğnesiz akupunkturun daha çok ilgi çekeceğini düşünmüş ve böyle bir taş üretmeyi hayal etmiş. Binlerce deney ve test sonucunda malzemesini nanoteknoloji ile birleştirmiş ve bu çipler ortaya çıkmış.

Şirketin amacı, insanları doktorlardan tamamen bağımsız hale getirmek değil. Akupunktur yapmak isteyenlere alternatif bir yol sunmak.

Peki tedavi nasıl gerçekleşiyor: Taşı vücudunuza koymadan önce bölgeyi yıkamanız lazım. En önemli kısım bu. Öyle her sıvı ile olmuyor (muş). 20$'a satılan Yüzey Sıvısı (!) ile yıkamanız lazım. [Lens sıvısı gibi bir şey herhalde] Yoksa taşların verimi azalıyormuş. Doğru olabilir tabi ama insan hemen güvenemiyor :)

Taşın üzerine sıvıyı döküp, vücudunuzun bölgesine bantla yapıştırıyorsunuz. Nereye mi yapıştıracaksınız? Ürünü aldığınız zaman en yaygın hastalıklar ve ağrılar için akupunktur noktaları gösteriliyor. Vücudunuza yapıştırılmış taşlar yaklaşık 45-60 dk. duruyor.

Anlamadığım şey bu taşlarda nanoteknoloji nasıl kullanılmış?

Kaynak: 1 , 2

 

Yukarı