Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

24 Haziran 2008 Salı

Şeker Hastaları İçin Nanopompa

Debiotech ve STMicroelectronics dün (23 Haziran) geliştirdikleri minyatür insulin pompasının ilk prototipinin incelenmesinin bittiğini açıkladı. Ürünün adı Nanopump.

Nanopump'ın çalışması MEMS (Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler) teknolojisi üzerine kurulu. Ürün ilk testleri başarıyla geçti ve şimdi seri üretim için hazır.

Pompa şeker hastalarına daha kaliteli, verimli ve kolay bir tedavi sağlıyor. Ürünün insülin salınımı pankreasın insülin salınımına çok yakın.



Bu çok küçük alet, Debiotech'in insülin ulaştırma sistemlerindeki tecrübesi ile ST'nin yüksek sayıda silikon tabanlı mikrosıvı aleti üretebilmesinin birleşmesi sonucu oluşturulmuş. Nanopump şimdiki insülin pompalarının 4'te biri büyüklüğünde
ve 2 kat daha fazla insülin kapasitesine sahip.

Ürün iki kısımdan oluşuyor: sabit bir elektronik kısım ve haftada bir değiştirilen depo kısmı. Boyutlar 65mm x 38mm x 11mm, hacim 27 ml, toplam insülin kapasitesi ise 4-6ml arası. Küçük ebatlardaki bu pompa çok rahat giysilerin altında saklanabilir.

Microsıvı teknolojisi sayesinde insülin dozları daha iyi kontrol ediliyor ve olası işlev bozuklukları tesbit ediliyor.

İnsulin pompası terapisi ya da Sürekli Deri Altı İnsülin Aşısı -Continuous Subcutaneous Insulin Infusion (CSII), günümüzde yaygın olarak kullanılan insülin aşılarına karşı bir alternatif olarak görülüyor. Günümüzde şeker hastaları her gün birkaç kez kendilerine iğne vurmak zorundayken, pompa hastaya göre programlanıyor ve hastanın ihtiyacına göre özel bir depodan vücuda deri yoluyla insülin veriliyor.

Dr. Frederic Neftel, Debiotech'in CEO'su "ST ile yaptığımız işbirliği çok verimli geçti. Medikal alet konusunda işbirliğimizi devam ettirmeyi ve böylece piyasaya yeni aletler sürmeyi düşünüyoruz." diye belirtti.

Kaynak: 1 , 2

 

Yukarı