Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

4 Temmuz 2008 Cuma

Rosnanoteh Çin İle İşbirliği Yapacak

Rosnanoteh ekibi 3 Temmuz'da nanoteknoloji alanında ortak olma amacıyla Çin'e gitmişti. Ekip Suzhou kentindeki Çin'in en büyük teknoparkını ziyaret ettikten sonra, görüşmelere Rosnanoteh yetkilileri Çin Bilim Akademisi Enstitüsün'de devam etti.

Görüşmeler sonuç verdi ve 3 Temmuz'da Rosnanoteh, Çin Bilim ve Teknik Bakanlığı ile nanoteknoloji alanında birlikte çalışacaklarını resmi olarak açıkladı.








Rosnanoteh başkanı Leonid Melamed, Çin ile ilişkiler görevine Rusya'dan Rosnanoteh Müdür Yardımcısı Aleksandr Losyukov'un getirildiğini bildirdi. [resmi solda]

Melamed ayrıca ilk amaçlarının Çin ile ortak projelerin ve özel yatırımcıların bulmak olduğunu vurguladı.

Rusya ve Çin nanoteknoloji alanında tecrübe ve bilgilerini de paylaşacaklar. Göze çarpan konular: nanoteknolojinin standartlaştırılması, nanoteknoloji ile ilgili kanun yapılması, nanoteknoloji ürünlerine sertifika dağıtımı, nanoteknoloji güvenliği.






Rus delegeler Çin yetkililerini 3-5 Aralık 2008'de gerçekleşecek Uluslararası nanoteknoloji Forumuna davet etti. İlerleyen zamanlarda da bu tür ortak seminer ve konferansların düzenlenmesi düşünülüyor.

Rus yetkililer ziyaretin verimli geçtiğini ve ilişkilerin böyle devam etmesini istediklerini belirttiler. Rosnanoteh ekibi Şangay Üniversitesini ziyaret ettikten sonra Rusya'ya dönecek.

Kaynak: 1

 

Yukarı