Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Seçmece Haberler

Dün Kanal B'nin yaptığı "Bunu Bir Türk Yaptı" programının Nanoteknoloji bölümünü izledim. 24 dakika süren bu videoyu aşağıya ekledim. Konuşmacı Bilkent Nanoteknoloji Araştırma Merkezi'nde çalışan Bayram Bütün.

Link: sevenload.com



Dikkatimi çeken birkaç husus var.
Sunucu nanoteknoloji günlük hayatta sıkça duyduğumuzu belirtti. Gerçekten de öyle mi? Türkiye'de sıkça nanoteknoloji kelimesini duyuyor muyuz? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bayram Bütün başarıyı "Ölüp gittikten sonra arkanızda böyle insanların hatırladığı bir şey bırakmak" şeklinde tanımladı. Açıkçası tanımı beğendim. Her dalda başarıya ulaşılabilir, yeter ki çalışalım.

Konuşması sırasında Bayram Bütün, bilim yapmayı bulmaca çözmeye benzetiyor. Nasıl ki bir bulmacadaki soruyu yatarken bile düşünürsek, Bayram Bütün de aynı şekilde laboratuvarda aklına takılan meseleleri düşünüyormuş. Evet, birşey üzerine ne kadar fazla kafa yorarsanız, o meseleyi o kadar iyi anlıyorsunuz. Derslerimden biliyorum.

Ayrıca, Bayram Bey Türk bilim adamlarının başarılarının fazla duyurulmadığını, Türk insanların futbolda olduğu gibi, bilimdeki başarılara da çok sevindiğini söyledi. Aydınlatma kaynakları üzerine çalışan Bayram Bütün, yüzlerce teşekkür e-mektubu almış. Kendisi adına sevindim. Ben de kendisini tebrik ediyorum. İnşaallah gelecekteki başarılarını da bu blogdan sizlere duyururum.


UNAM'a Temiz Oda Yapılıyor:

Şubat 2008'de açılan UNAM'ın en büyük eksikliklerinden biri de temiz oda. Nanoseviyede üretim yaparken ortamın olabildiğince temiz olması lazım. Mehmet Bayındır 2. Nanoteknoloji Günü'nde UNAM'a temiz oda yapılacağından bahsetmişti, hatta bu temiz oda Türkiye'deki en büyük temiz oda olacağını söylemişti. Geçtiğimiz gün de UNAM'ın sitesine "UNAM Temiz Oda Yapım Projesi" yazan bir resim koyulduğunu gördüm. Sanırım proje hazır, sıra inşaatta. Dileğimiz temiz odanın en kısa zamanda açılması.

UNAM Temiz Oda Projesi

2 yorum:

OneLastTimededi ki...

Türkiye'de yaşayan biri olarak şu andan başlayıp önüme gelen 30 kişiye nanoteknoloji nedir diye sorsam? Bir tanesinden yanıt geleceginden şüpheliyim...

Unknowndedi ki...

OneLastTime'a:

Evet haklısın. Acı ama, bence de durum böyle. O yüzden nanoteknolojiyi olabildiğince anlatmalıyız. Ben şahsen başladım. :)

 

Yukarı