Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

14 Ağustos 2008 Perşembe

Bu Blogdan Nasıl Faydalanılır

Sayın Ziyaretçi,

Bu siteyi ilk kez ziyaret ediyor ve, sitenin tam olarak ne hakkında olduğunu, nasıl kullanılacağını bilmiyor musunuz? O zaman bu yazı tam size göre.


Nedir bu site?


Bu site 10 Şubat 2008'de yayın hayatına başlamış bir blogdur. Şu an dünyada yüzbinlerce blog sitesi bulunmaktadır. Bazı bloglar kişisel olaylar hakkındadır ve bir nevi günlük vazifesi görmektedir, bazı bloglar ise belli bir konuya odaklanmış yazılar içermektedir.

Şu an görüntülemekte olduğunuz blog, ikinci kategoriye girmektedir. Nanoteknoloji ile ilgili yabancı siteleri takip ettikten sonra, beğendiğim yazıları Türkçeye çevirip yayınlamaktayım. Arada sırada nanoteknoloji dersleri, nano ürün tanıtımı ve nanoteknoloji alanında çalışan kişilerle yaptığım röportajları da yayınlıyorum. Bir önceki cümlede verdiğim linklere tıklayarak o kategorideki tüm yazılara ulaşabilirsiniz.

Türkçe yayın yapan daha birçok blog sitesi vardır. Sevdiğim blog yazılarını sağ sütunda "Takip Ettiğim Bloglar" başlığı altında sizlerle paylaşmaktayım. Blog okumak zevklidir, deneyin derim.



Nanoteknoloji hakkında hiç bilgim yok.

Nanoteknoloji hakkında hiç bilginiz yok ise, öncelikle aşağıda tavsiye ettiğim yazıları okumanız daha sağlıklı olur.

- Nanoteknoloji nedir?
- Nanoteknolojinin Tarihi
- Temel Bilgiler
- Tekstil ve Nanoteknoloji
- Kozmetik ve Nanoteknoloji



Yazıları okurken anlamını bilmediğim kelimeler çıkıyor.

Evet, çok normal bir durum. Kimse sizden sadece bilimsel yazılarda çıkacak kelimeleri bilmenizi beklemiyor. Açıkçası, ben de tüm kelimeleri bilmiyorum. Size kolaylık sağlamak amacıyla yakında blogumda bir NanoSözlük de olacak.



Siteyi beğendim, yeni yazılardan haberdar olmak istiyorum.

Çok güzel. Eğer böyle bir fikriniz var ise, RSS yayınıma abone olabilirsiniz. RSS ne demek diyorsanız, buyurun açıklayıcı bir video.

RSS yayın adresim şu.

Yazıların altlarındaki etiketler ne işe yarar?

Yazılarım altlarında yanyana bir sürü kelime sıralıyorum. Bu sizin istediğiniz bilgiye daha kolay ulaşmanız için yaptığım bir şey. Yani mesela alttaki resimdeki etiketleri inceleyelim.

Etiket ne işe yarar





Burada 4 tane etiket var: kozmetik, kozmetik ve nanoteknoloji, nanoteknoloji, nanoteknoloji ve sektörler. Şimdi mesela "nanoteknoloji ve sektörler" etiketine tıklarsanız, o etikete sahip diğer tüm yazıları görüntülersiniz. Bu sayede gereksiz yere tüm yazıları incelemenize gerek kalmaz.


Aklıma takılan başka meseleler var, ne yapmalıyım?


En kolayı bu. nanoturkiye@gmail.com'a derdinizi anlatan bir e-mektup atın, cevabı bekleyin.

 

Yukarı