Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

21 Ağustos 2008 Perşembe

Rosnanoteh Artık Rosnano

Rusya'nın nanoteknolojik projeleri desteklemek amacı ile kurduğu Rosnanoteh kurumunun adı artık Rusnano. [Blogda daha önce bu kurumla ilgili yazdığım yazılar için tıklayın.]

Kurumun başkanı gene Leonid Melamed.

"Bugün kendi markamızı açıklayarak gelişimimizdeki en önemli olan adımı attık" diyor Leonid Melamed. Markamız kurumun görevlerine uygun - inovasyon, açıklık, ticari kararlılık.


Rosnano LogoRosnano'nun resmi logosu.

Kurumun logosu için bir yarışma düzenlenmiş. 15 yaratıcı fikirden İsveçli Differ firmasının "İmkanlar dünyası" adlı logosu birinci olarak seçilmiş. Logoda bilim, iş ve toplumun simbiyozu temsil ediliyor. Logoda birçok renk kullanılmış. Renklerin birbiri ie kesişip yeni renkleri oluşturması nanoteknolojinin Dünya'ya sağladığı sayısız imkanı simgeliyor.

Differ daha önce Coca-Cola, Procter&Gamble, Henkel, TetraPak, Ericsson gibi firmaların logolarını tasarlamış.

Rusnano resmi sitesi: www.rusnano.com ya da www.rusnanotekh.ru

Differ resmi sitesi: www.differ.com

Kaynak: 1


Okuyuculara soru:

Logo hakkındaki düşünceleriniz neler?

Unam'ın (Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi) logosunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Unam'ın logosu sizce değişmeli mi?

UNAM'ın logosu

2 yorum:

Adsızdedi ki...

Açıkçası UNAM gibi bir araştırma merkezinin daha ilgi çekici bir logoya ve daha kullanışlı bir internet sitesine ihtiyacı var. Logonun ilgi çekici olması sadece estetik anlamında değil bir prestij oluşturma anlamında da değerlendirmek en doğrusu olacaktır...

Ahmet Yükseltürkdedi ki...

Evet Gökhan Bey haklısınız. Bakalım UNAM sitesi ne zaman iyileşecek.

 

Yukarı