Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

19 Eylül 2008 Cuma

Nanoteknoloji IMAX Ekranlarında

Bu kış, 'Molecules to the MAX' (MAX'a moleküller) adlı 40 dakikalık film IMAX sinemalarında vizyona girecek. [IMAX nedir diye merak ediyorsanız şu yazı yardımcı olabilir.]

Bu film birçok şaşırtıcı özelliğe sahip. Birincisi, film Rensselaer Polyteknik Enstitüsü'nün (RPI) müdürü Richard W. Siegel tarafından çekilmiş. Bu yazıda [İngilizce] bir malzeme bilimcisi olan Siegel'in nasıl yönetmen olduğunu okuyabilirsiniz. Sinema konusunda çok tecrübesiz olduğunu söyleyen bilim adamı, bu konuda çok araştırma yapmış ve kendisinden daha fazla bilgi sahibi insanların tavsiyelerini dinlemiş. İkincisi, görüntülerin IMAX seviyesine getirilmesi için bilgisayar başında çok vakit harcanmış. Tek bir karenin üzerinde 50 saat uğraşıldığını hesaba katarsak, tüm film için 3 milyon saat - 300 yıldan fazla bir süre - sarf edilmiş. Tabi enstitünün güçlü bilgisayarları olduğu için, filmin hazırlanması 3 yıl almış.

Nanotoon Entertainment ile işbirliği yapılan film, Kanadalı IMAX film yapma ve dağıtma şirketi olan SK Films tarafından dağıtılacak.

Siegel'in amacı bilimsel gerçeklerle örtüşen hatırlanan, eğlendirici, çekici bir film olması imiş. Filmin yeni bir "Nemo", "Star Wars" olmasını açıkçası pek beklemiyor. :)

Film acaba Türkiye'de vizyona girer mi?


Molecules to MAX filminin afişi

Filmin Afişi - Kaynak: Rensselaer Polyteknik Enstitüsü

Siegel afiş ile yanyana

Yönetmen Siegel - Kaynak: Rensselaer/Daria Robbins

Kaynak: 1

 

Yukarı