Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

14 Ekim 2008 Salı

CeBIT ve Nanoteknoloji

CeBIT'e gitmeden önce CeBITin sitesindeki fuar katılımcıları arasından nanoteknoloji ile ilgili 2 tanesi dikkatimi çekti: Nanobiz ve Tübitak MAM.

Burada CeBIT'te Bilişim Zirvesi'ni düzenleyen TBV'ye teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Alphan Manas ve Mennan Usta'nın konuşmaları gerçekten güzeldi. Cumartesi günü düzenlenen Genç Zirve'de yakın gelecekte etkisi artacak 10 teknoloji görüşülecekti. Sunucu Burak Uzun bu 10 teknolojiyi sayarken nanoteknolojiyi saymadı, ama sanırım Güldane Taşdemirdi konuşmasında "gelecekte her şey nanoteknoloji ve genetik ile ilgili olacak" demişti. Öğleden sonraki atölye çalışmasında inşaallah nanoteknolojiden bahsedilmiştir.


Bilişim Zirvesi giriş kartıVIP gibi muamele görmeme yarayan kart


Bu iki standı da ziyaret edebildim. Tübitak MAM'dan başlayalım:

Fuardaki standındaki görevlilere "Tübitak MAM'da nanoteknoloji ile ilgili çalışmalar yapılıyor mu?" gibi basit ve temel bir soru sordum. Görevlinin verdiği cevap müthişti:"İnternet sitesine bakabilir ya da şu numarayı arayabilirsiniz!"

Ziyaret ettğim birçok stantta karşılaştığım bir durumdu bu. Firmalar nedense stantlara bilgili eleman koymamışlar. Neden acaba?

Yoksa fuara gösteriş olsun diye katılıyor artık? Birçok kişi fuarın her geçen sene cılızlaştığını söylüyordu zaten.

Ancak Nanobiz'in standında firmanın sahibi Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem hoca vardı. Böylece detaylı bilgi alma şansım oldu. Nanobiz firması birçok hizmet veren bir firma, ama nedense fuarda nanoteknolojik ürünlerini sergilemiyorlardı.

Kısaca Nanobiz'in hizmetlerinden bahsetmek istiyorum:

1) Danışmanlık hizmeti

2) Yurtdışındaki firmaların temsilcilikleri

3)Canlı kitap: Kitabın yanında gelen bir CD var. Bilgisayarınızda kamera varsa, kitabı kameranın görebileceği şekilde koyunca, ekranda bir animasyon oynuyor ve sanki kitaptaki resimler canlanmış oluyor.

4) Gen tabancası: Gen transferini kolaylaştırıyor.

5) Kullanılabilirlik: Birçok alanda (Yazılım, elektronik, tüketim malları vs.) kullanılabilirlik hizmeti veriyormuş şirket. [nanotürkiye: Kullanılabilirlik deyince aklıma hemen Nanobiz'in sitesinin Firefox'ta düzgün görüntülenmemesi geldi, hocaya bu durumu ileteceğim.]

Haftaya hoca ile Teknokent'teki ofisinde görüşeceğim, o görüşmeden sonra yazacağım yazıda Nanobiz ile ilgili daha detaylı bilgiler vereceğim. Sizlerin de merak ettiği sorular varsa, yorum olarak yazın; hocaya sorayım.

Nanoturkiye'yi izlemeye devam edin!

 

Yukarı