Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

20 Ekim 2008 Pazartesi

Fenomen Blogger ve Nanoteknoloji

Herşey e-postama atılan bir mesaj ile başladı. Mesaja göre, Türkiye'nin en popüler 150 blogcusundan biri seçildiğim için, bana Gillette Fusion Power Phenom tıraş setini gönderecekler. Bunun içinde adresimi bir e-postaya atmam gerekiyormuş. Açıkçası, ilk başta inanmadım. Türkiye'nin en popüler 150 blogcusundan biri olduğumu düşünmüyorum bir [hâlâ düşünmüyorum, beni birisi tavsiye etti muhtemelen. O isimsiz kahramana buradan teşekkür ediyorum], ikincisi de "Neden Gillette böyle bir hediye göndersin ki?" Öyle değil mi ama?! Ben hâlâ olayın şokundayım.


Spam olduğunu düşündüğüm mesaj


Peki olayın ciddi olduğunu nasıl anladım? Mesajı gönderen firma ile iletişime geçince ve birçok blog yazarının bu konudan bahsetmesi ile. Kısa bir süre sonra zaten, kampanyanın blogu yayına başladı. Zaman geçti ve 13 Ekim 2008 günü kargoyu aldım. "Hayatımdaki önemli günler" listesine, bir gün daha eklenmiş oldu böylece.


Kargo paketi

Ama kampanya daha bitmedi. 23 Ekim'e kadar en eğlenceli, değişik, özgün yazıyı yazan blog yazarına önce jüri ve sonrasında oylama sonucunda bir adet Apple Macbook hediye edilecek. Rüya devam ediyor!

Bu tıraş seti benim hayatımda adıma gelen ilk kargo, ilk jiletim, blog yazarlığım sayesinde kazandığım ilk eşya... Biraz daha düşünsem, başka özellikler de bulurum ama gerek yok, bunlar bile yeter.

Ben bu blogda kişisel yazı hiç yazmadım, her yazımın illâ ki bilimsel bir tarafı bulunuyordu. O yüzden bu yazımda da bilimsel bazı şeylerden bahsetmeden duramayacağım.

Biliyorsunuz, kozmetik nanoteknolojinin en erken uygulama bulduğu alanlardan biri. L'Oreal'in yüz kırışıklığını önleyen titanyum dioksitli kremi Revitalift 1998'den peri satılıyor. Ama şu an kişisel bakım ürünleri, kozmetiği geçmiş durumda. Dünya'nın ilk nanoteknolojik ürün dizinine ev sahipliği yapan PEN'in sitesinde toplam 807 ürün sergileniyor ve bunlardan 153'ü kişisel bakım malzemeleri. Kaynak: 1

Kişisel bakım kategorisinde, nanoteknoloj tıraş malzemeleri de var: 1 , 2 , 3 Bu ürünlerin normal jiletlerden farkı, kesicilerinin daha keskin olması, antibakteriyel bir yüzeyle kaplı olması, vücutta kızarıklığa sebebiyet vermemesi vs. Gillette Fusion Power Phenom jileti bu özelliklere sahip mi bilmiyorum, ama bu özelliklere sahip olmadan da oldukça rahat bir tıraş tecrübesi yaşattığı açık. Bu arada, Gillette yetkilileri için dipnot: Eğer nanoteknolojik bir ürününüz varsa, dizinde yer alması için PEN yetkilileri ile iletişime geçin.

Fenomen Blogger projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk Blogküresi için köşetaşlarından biri olan bu etkinlikte yer aldığımdan dolayı çok mutluyum. Bu hediyeye karşılık, ben de Fenomen Blogger ekibine bir jest yapmak istiyorum: 28 Ekim'e kadar logom Fenomen Blogger'in ikonunu içerecek. Umarım beğenirsiniz.

Ek malzeme:

Fenomen Blogger projesi ile ilgili diğer blog yazıları: [Listeyi güncelleyeceğim, siz de yorum kısmında burada olmayan paylaşımları paylaşabilirsiniz.]

Marketallica [Fenomen Blogger ekibi ile röportaj]

1) Furkan Turan
2) Hakkı Ceylan
3) Selçuk Hoca
4) Ufuk Kılıç
5) Volkan Görgülü

 

Yukarı