Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

7 Ekim 2008 Salı

Kansere Karşı Gen Tedavisi: Rexin-G ve Reximmune-C

Epeius Biotechnologies Corporation 6 Ekim'de gen taşınmasındaki son gelişmeleri anlatan bir makale yayınladı. International Journal of Oncology dergisinin Ekim sayısında çıkan makalede metastatik kanserdeki kişisel ilaçla ilgili bilimsel, klinik öncesi ve sonrası hakkında bilgiler yer alıyor.
Epeius Technologies logo
Daha önce Rexin-G adlı tümör öldürücü ilaç çıkartan Epeius Biotechnologies, daha sonra Reximmune-C adlı bir başka anti tümör ajanı geliştirdi. Rexin-G 100 nm çapa sahip nanoparçacıklardan oluşuyor. Bu nanoparçacıklar hastaya atardamarından veriliyor. İlaç kısa zamanda tüm vücuda yayılıyor. Nanoparçacıklar tümör hücrelerini ayırt edebildikleri için, kısa zamanda tümör hücrelerinin etrafı bu nanoparçacıklarla sarılıyor. Daha sonra, nanoparçacıklar içlerindeki geni tümörün içine gönderiyor. Gen tümör hücrelerini "intihara" zorluyor. Böylece tümör yok ediliyor. Rezin-G şu an piyasada bulunan ve kullanılması güvenilir olarak ilan edilmiş tek genetik ilaç. İlaç Filipinler'de şu an standart kemoterapiye dayanıklı tüm tümör vakalarında kullanılıyor, ABD'de de ise FDA tarafından pankreas kanseri için onaylanmış ve göğüs kanseri için de kliniklerde deneniyor.

Reximmune-C ise tıpkı Rexin-G gibi atardamardan hastaya veriliyor, nanoparçacıklar tüm vücuda yayılıyor. Nanoparçacıklar kanser hücresi artıklarının olduğu bölgede yoğunlaşıyorlar ve GM-CSF adlı bir protein salgılıyorlar. Bu proteinler ise bağışıklık sistemindeki B ve T hücrelerini çekiyorlar, ve tümörleri parçalamak için gerekli bilgiyi onlara da iletiyorlar. Böylece vücudda varolan diğer kanser hücreleri, vücudun kendi bağışıklık sistemi elemanları ile etkisiz hale geliyor. Bir nevi kanser tedavi edilmiş oluyor!

İlaçlar hakkında bir animasyon hazırlanmış. İzlemenizi tavsiye ederim. Video İngilizce. http://www.epeiusbiotech.com/clinical.asp#

Kaynak: 1 , 2 , 3 [Makale]

 

Yukarı