Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

29 Ekim 2008 Çarşamba

Rosnano Ve Çin İşbirliği

Rusya'daki nanoteknolojik projeleri desteklemekle görevli Rosnano'nun uluslararası faaliyetleri devam ediyor. Rosnano en son Çin Bilim ve Teknik Bakanlığı ve Çin Halk Cumhuriyeti Nanoteknoloji Merkezi ile anlaşma imzaladı.

Bilim ve Teknik Bakanlığı ile anlaşma Ven Tszyabao'nun Rusya Federasyonu'nu ziyareti sırasında yapıldı. Anlaşmaya Rosnano başkanı Anatoliy Çubays ve Bilim ve Teknik bakanı yardımcısı Tsao Tszenlin imza attı.


Çubays ve Tszenlin anlaşmayı imzalıyorÇubays ve Tszenlin


Devlet tarafından nanoteknoloji parkı olarak belirlenen Suçjou kentinde, Rus-Çin ortaklığı olan araştırmalar yapılacak ve nanoteknolojik ürünler üretilip, ticari hale getirilecek. Buna benzer yerler Rusya'da da olacak, yerleri Rosnano tarafından belirlenecek.

Nanoteknoloji Merkezi ile ise, nanoteknoloji standardı belirleme ve sertifika verme üzerine bir memorandum imzalandı. Belgeyi Rosnano başkan yardımcısı Andrey Malışyov ve Çin Halk Cumhuriyeti Nanoteknoloji Merkezi Başkanı Dannong He imzaladı.


Memorandum imzalandıMemorandumu imzaladıktan sonra

Anlaşmaya sonucuna iki taraf birbiri ile standartlaştırma üzerine bilgi paylaşımında bulunacak, çeşitli ziyaretler yapılacak, sempozyumlar düzenlenecek. 2 hafta içinde Memorandum üzerine çalışacak ekip belli olacak.

Kaynak: 1 , 2

 

Yukarı