Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

27 Mayıs 2008 Salı

İlk Nanoekonomi Mezunu

Albany'de bulunan Nanoseviye Bilim ve Mühendislik Fakültesi bugün itibari ile Dünya'da ilk kez Nanoekonomi doktorası yapmış birisini mezun ettiklerini açıkladı.

Dr. Erez Golan Ph.D.'sini Nanoekonomi içerikli Nanoseviye Bilim ve Mühendislik'ten (CNSE) aldı. Erez Golan CNSE'ye İsrail'deki Ben-Gurion Üniversitesinden gelmiş. Üniversitede fizik ve malzeme mühendisliğini okuduktan sonra masterını malzeme mühendisliği alanında yapmış. Golan'ın ayrıca MBA'i de var. Dr. Golan şu an Applied Materials'da Süreç Teşhisi ve Kontrolü Bölümünde teknoloji proje müdürü olarak çalışıyor.






"Ph.D'mi CNSE'den aldığım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Ayrıca NanoCollege'e has ve ilgi alanımda olan Nanoekonomi programında okumuş olmam da ayrı bir güzellik. " diyor Dr. Golan.

Peki nedir bu nanoekonomi? Nanoekonomi nanoseviyedeki teknik bilgi, ürün ve sistemlerin gelişmesi sonucu ortaya çıkan ekonomi ve ticaret prensiplerinin formulasyonu, araştırılması ve analizidir. Dr. Golan tezinde nanoelektronik ekosistemleri eski yöntemlerle ya da yeni metodlarla üretmenin sektörü nasıl etkileyeceğini incelemiş. Tabi ki yeni metodları sistemlere uygulamanın nanoelektronik endüstrisinde mesafe katetmek için şart olduğu ortaya çıkmış.

UAlbany College hakında kısa bir bilgi:
The UAlbany CNSE nanobilim, nanomühendislik, nanobiyobilim ve nanoekonimi alanında araştırma yapmaya ve eğitim yapmaya adanmış ilk üniversite. Mayıs 2007'de Small Times degisinin yaptığı yıllık sıralamada nanoteknoloji ve mikroteknoloji alanında Dünya'da birinci olmuş. Fakültede 1700'den fazla bilim adamı, araştırmacı, mühendis ve öğrenci var. IBM, AMD, SEMATECH, Toshiba, ASML, Applied Materials, Tokyo Electron, Vistec Lithography ve Freescale gibi şirketlerden araştırmacılar var. 2009 ortasına kadar kapasitenin 2200'e çıkması planlanıyor.

Üniversite Nanoekonomi dışında Moleküler Malzeme ve Yapılar, Optoelektronik Malzemeler ve Yapılar, Spintronik Malzemeler ve Yapılar, Tek ve Çok Katmanlı Çok İnce Filmlerden Yapılmış Nanomalzeme Yapılar, Nanoseviyedeki Malzemelerin Nitelendirilmesi ve Analizi, Nanoteknoloji için Nanomalzemeler alanlarında araştırma yapıyor.
Kaynak: 1 , 2

 

Yukarı