Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

16 Haziran 2008 Pazartesi

2008 Milenyum Ödülü Robert Langer'a Verildi


2008 Milenyum Teknoloji Ödülü Profesör Robert Langer'a kontrollü ilaç dağıtımı için geliştirdiği biyomalzemeler çalışmalarından dolayı verildi. Dünya'nın en büyük teknoloji ödülü Finlandiya Teknoloji Akademisi tarafından insanlık hayatını iyileştiren ve geliştiren teknolojik gelişme sahiplerine iki yılda bir veriliyor. Bu yılki ödül töreni 11 Haziran'da yapıldı. Langer 800.000€'luk ödülün sahibi oldu.

Robert Langer'ın inovasyonları kanser, kalp hastalıkları ve diğer birçok hastalığın tedavisi üzerinde etkili oldu. Çalışmaları ayrıca doku mühendisliği, biyolojik dokuların yerine yapay dokular koyma, alanında gelişmelere sebep oldu. Şu an Dünya'da 100 milyon kişi gelişmiş ilaç dağıtımı sistemlerini kullanıyor ve bu sayı gitgide artıyor. Doku mühendisliği gelecekte tedavi yöntemlerini tamamen değiştirebilir.

Langer'ın MIT'deki laboratuvarı Dünya'nın en büyük biyomedikal mühendisliği laboratuvarı. Lagner'ın 380 patenti, 680 makalesi ve 13 kitabı var.

Milenyum Teknoloji Ödülünü daha önce Tim Berners Lee (internetin mucidi) ve Shuji Nakamura (parlak mavi ve beyaz LED üretimi) almışlardı.

Kaynak: 1 , 2 , 3

 

Yukarı