Taşındım! Yeni adresim: http://nanoturkiye.net

18 Ekim 2008 Cumartesi

nanOss Boyun Kafesinin Nakli Başarılı

Pioneer Surgical Technology, Inc.'ın ürünü olan nanOss Boyun kafesinin nakli başarılı oldu. nanOss - Boyun kafesi mekanik olarak nanokristalik hidroksiapatitten üretildi ve kemik görevi görüyor. Ameliyatlar Pekin ve Suzhou'daki hastanelerde gerçekleştirildi.

Dr. Hansen Yuan, Ortopedi ve Nöroloji Cerrahı, "nanOss-Boyun kafesi PEEK (poli-eter-eter-keton) kafeslerine benzer şekilde yerleştirildi. nanOss teknoloji sisteminin faydası güvenli ve malzemenin doğal olması, hastaya zarar vermiyor. Pioneer'in CEO'su Dr. Matthew N. Songer "Kullandığımız hidroksiapatit yeni nesil biyolojik nakil araçlarında kullanılmaya başlanacak ve şu an kullanılan yabancı maddeli nakil araçlarının yerini alacak." dedi

Ürünün geliştirilmesi bir yıl sürmüş.

Pioneer Surgical Technology hakkında:
Şu an 260 işçisi olan ve dinamik tıp aleti üreten firma 1992 yılında kuruldu. Pioneer'in yenilikçi bir firma ve 100'den fazla ABD ve yurtdışı patente sahip. Firmanın NuBac, BacJac, Contact, IJAK, Clarity, SlimFuse, ve Quantum adlı markaları var. Hareket durdurucu aletler, omurilik ara tutucular, kaplama sistemleri şirketin ürünleri arasında. Pioneer ortobiyoloji alanına 2007 yılında yaptığı 2 şirket satın alımı ile girdi. Encelle, doku yenilenmesi için E-matrixi geliştirdi, Angstrom Medica ise nanOss'yi üreterek nanoteknoloji aygıtı için FDA'dan ilk onayı aldı.

Kaynak: 1

 

Yukarı